“Dunav Info” 17.5.2017. 10:00hGradonačelnici Vukovara, Belog Manastira, Benkovca i Petrinje te načelnik Opštine Darda potpisali su u Vukovaru sporazum o provođenju intervencionog plana u okviru Programa integrisane fizičke, privredne i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, predviđenog operativnim programima „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. i „Efikasni ljudski potencijali“ 2014. – 2020. sa ministarkom regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Gabrijelom Žalac i ministrom rada i penzionog sistema Tomislavom Ćorićem. Svrha sporazuma je da utvrdi prava i obaveze sporazumnih strana u pitanjima provođenja intervencionih planova te indikativnu finansijsku alokaciju iz evropskih strukturnih i investicionih fondova. Sporazumi su vredni oko 120 miliona evra i svakom gradu pripada oko 22,5 miliona evra, od čega je 18,5 miliona evra iz Evropskog fonda za regionalni razvoj, 4 miliona evra iz Evropskog socijalnog fonda po intervencionom planu. Ministarka Žalac je rekla da očekuje da će sporazumom ovi gradovi iskoristiti ponuđeni novac za razvoj, poboljšati celokupnu privrednu sliku, kvalitet života stanovnika i potaći potencijalna ulaganja. Iznela je podatak da je u šest meseci njeno ministarstvo ugovorilo projekte vredne 5,3 milijardi kuna, a ove godine plan je 13 milijardi. Gradu Vukovaru pripada oko 180 miliona kuna što je veći iznos od godišnjeg gradskog budžeta, a neki od projekata su izgradnja gradske pijace, obnova hotela “Dunav” i Radničkog doma u Borovu naselju.

Župan Božo Galić, gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić i savetnik župana i potpredsednik Festivalskog odbora Grga Krajina primili su u Vinkovcima učesnike 24. Festivala glumca. “Radujemo se Festivalu glumca, predstavama koje nam donosite i želimo vam prijatan boravak u našoj županiji”, rekao je župan Galić i zahvalio se glumcima na učestvovanju na ovogodišnjem Festivalu glumca, navodeći da će, kao i dosadašnjih godina, nastaviti da podržava Festival. Prijem je bio poseban u odnosu na prošle godine jer je proslavljen i rođendan predsednice Hrvatskog društva dramskih umetnika Perice Martinović.

Bojan Glavašević, član predsedništva SDP-a, odbacio je danas mogućnost da HDZ i SDP stvore veliku koaliciju ili da SDP koalira s Mostom.“Ja saradnju s Mostom ne vidim i nisam jedini član predsedništva koji je ne vidi. Treba reći jasno i nedvosmisleno da je Most stranka koja vrednosno nije blizu SDP-a i ne bih podržao takvu koaliciju s Mostom”, rekao je Glavašević u emisiji Veto na N1 televiziji. Smatra da bi SDP, kada bi išao s HDZ-om, izneverio očekivanja građana koji su za njih glasali.“Ja bih radije da SDP bude jaka i efikasna opozicija kao što je sada nego prodao dušu i išao s ljudima kojima je skroz prihvatljivo da na pragu ustaškog logora smrti stoji ustaški simbol, da su privatni interesi i interesi krupnog kapitala ispred interesa građana Hrvatske pa imenuju dva člana Vlade koji suspektno kadroviraju. SDP je stranka kojoj je obraz važan. Mi se ne brinemo i ne kalkulišemo koliko ćemo mandata osvojiti. Onaj broj mandata koji dobijemo će pokazati i biti indikator koliko nešto radimo dobro ili loše. Mi se borimo za poverenje građana, vlast bi bilo dobro imati, ali SDP može preživeti u opoziciji”, rekao je Glavašević.

Policija je otkrila i privela petero zaposlenih u Hrvatske radio televizije (HRT) koje sumnjiči za krađu kamera i druge opreme čiji je nestanak primećen prošle godine, saopštili su zagrebačka policija i HRT, koja je tom krađom bila oštećena za više od milion kuna. Policija je utvrdila da su dve kamere putem eBay portala prodane u Australiju i Češku, svaka za iznos od šest hiljada evra. Prijavljeni su u dobi od 41, 47, 48, 53 i 40 godina zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja i falsifikovanja službene ili poslovne isprave. Kako se saznaje, nove digitalne kamere koje su “nestale” s HRT-a bile su namenjene za snimanje dramskog i dokumentarnog programa HTV-a. Prema neslužbenim informacijama, više digitalnih kamera izneseno je iz zgrade HRT-a preko porte na kojoj nije bilo videokontrole, a na nestanak kamera prvi su upozorili zaposleni u informativnog programa HRT-a.

U Velikoj Gorici je 14. maja 2017. godine, u organizaciji Hrvatske powerlifting organizacije i domaćeg kluba „Fortis Gym”, održano međunarodno takmičenje u powerliftingu, bench pressu i deadliftu pod nazivom ˝Najjači Turopoljac 2017.˝U powerliftingu, troboju snage Tea Stojšić, juniorke do 57 kg zauzela je 1. mesto u svojoj kategoriji i 3. mesto u ukupnom poretku žena svih starosnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Tea je čučnula 90 kg, u potisku s klupe je podigla 57.5 kg te je podigla 115kg u mrtvom dizanju. Ana Maslov, seniorke do 72kg zauzela je 2. mesto u svojoj kategoriji i 7. mesto u ukupnom poretku žena svih starosnih i težinskih kategorija u powerliftingu. Ana je čučnula 107.5kg, u potisku s klupe je podigla 47.5kg te je podigla 120kg u mrtvom dizanju.Ivan Koturić, kadeti do 74kg, zauzeo je 1. mesto u svojoj kategoriji i 6. mesto među svim kadetima i juniorima. Ivan je čučnuo 145kg, u potisku s klupe je podigao 90kg te je podigao 165kg u mrtvom dizanju.Ilija Petrović, kadeti do 105kg, zauzeo je 1. mesto u svojoj kategoriji i 4. mesto među svim kadetima i juniorima. Ilija je čučnuo 196kg, u potisku s klupe je podigao 140kg te u mrtvom dizanju podigao 245kg. Ilija Petrović je postavio nove državne rekorde u kategoriji kadeta do 105kg u čučnju, deadliftu i totalu (581kg).Bernard Malnar, kategorija Master 1 do 105 kg zauzeo je 1. mesto u svojoj kategoriji i 3. mesto u ukupnom poretku seniora i mastera. Bernard je čučnuo 190 kg, u potisku s klupe je podigao 150 kg i te je podigao 236 kg u mrtvom dizanju. Bernard Malnar je srušio hrvatske rekorde u svojoj kategoriji u čučnju, deadliftu i totalu (576 kg).U takmičenju u bench pressu ili potisku s klupe Zoran Lovrić u kategorija Master 1 do 93 kg osvojio je 1. mesto u svojoj kategoriji i 2. mesto u ukupnom poretku mastera. Zoran je podigao 155 kg s klupe.U takmičenju u deadliftu ili mrtvom dizanju Željko Đitko u kategoriji seniora do 93 kg zauzeo je 2. mesto u svojoj kategoriji i 8. mesto u ukupnom poretku muškaraca svih starosnih i težinskih kategorija u deadliftu. Željko je vukao 190 kg.U ekipnom klupskom poretku Adamas je ukupni pobednik takmičenja u powerliftingu.

Osnovni podaci

RADIO DUNAV DIFUZIJA d.o.o.
Eugena Kvaternika 1, 32 000 VUKOVAR
Telefon: +385(0)32 414 707
Fax: +385 (0) 32 414 706
Email: redakcija@radio-dunav.com
Pokreni